Houten trappen

Maatwerk houten trappen voor Groningen en Drenthe

Een trap is vaak dé blikvanger van een hal. Wij maken verschillende vormen en stijlen trappen, zoals open trappen en dichte trappen en bordestrappen in onze eigen timmerfabriek en plaatsen deze in de regio Groningen en Drenthe. Welk model en welke stijl  het best bij uw huis of bedrijfspand past, ligt aan de ruimte waarin de trap komt te staan. Is het een grote of een kleine ruimte? hoe groot is het trapgat? Kan de trap recht naar boven lopen, of moet er een kwartdraai in?

Keuze van de juiste houtsoort is erg bepalend voor de uitstraling van uw trap. U kunt kiezen uit veel verschillende soorten hout, bijvoorbeeld:

  • Trappen van mahoniehout
  • Trappen van yellow poplar hout
  • Trappen van essenhout
  • Trappen van eikenhout

Bovenstaande houtsoorten zijn de meest gebruikelijke houtsoorten voor de productie van een trap en bijbehorende traphekken en trapleuningen. Ook de andere houtsoorten behoren tot de mogelijkheden. Wij geven u graag een passend advies.

Keuze uit alle houten trapsoorten en stijlen

Open trap

Een open heeft geen verticale planken. Deze verticale planken worden stootborden genoemd. Door het ontbreken van de stootborden kunt u tussen de traptreden doorkijken. Dit geeft een gevoel van ruimte. Is de ruimte klein, dan kunt u het best kiezen voor een open trap.

Dichte trap

Een dichte trap wordt ook wel een gesloten trap genoemd en heeft stootborden. Hierdoor kan de ruimte onder de trap worden afgesloten. Een dichte trap past goed in een klassieke of landelijke woning en is praktisch, omdat er onder de trap een voorraadkast of wc kan worden geplaatst.

Trap met kwartdraai/kwartslag

Een trap met een kwartdraai of kwartslag wordt vaak geplaatst in ruimtes waarin een rechte trap niet past. Er kan dan gekozen worden voor een enkele kwartslag onder, of boven aan de trap. Ook kan gekozen worden voor een dubbele kwartslag.

Trap met bordes

Een trap met bordes is een trap met een platform. Een bordestrap neemt veel ruimte in en kan daarom alleen geplaatst worden in grote open ruimtes.

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Naam*

Email*

Telefoonnummer*

*Deze velden zijn verplicht

Uw bericht